Vad säger man

En läsare bad mig läsa hennes blogg om abort, och ville att jag skulle ta upp ämnet i min blogg. Så här kommer mina tankar.

Jag anser att det är upp till varje kvinna själv att få välja om man vill göra abort eller inte. Oftast är det ett hårt beslut, man mår väldigt dåligt psykiskt, och man måste gå igenom en hel del känslomässig ångest både före och efter ingreppet. Alltså är det ingen lek, utan det är allvar.

Men det finns alltid minst en anledning till att man väljer att ta bort embryot.

Och den eller dom anledningarna räcker för att man ska ha rätt till få välja själv.

Skulle ni vilja leva i vetskapen att era mammor egentligen inte ville ha er? Och att hon hade tagit bort er om möjligheten fanns? Skulle ni vilja växa upp i en familj där alkoholism, droger, våld och trasiga förhållanden existerar? Tycker ni det är rätt att sätta ett barn till världen om man inte ens orkar eller vill ta hand om det? Eller är för omogen för att kunna vara förälder? Eller om man mår psykiskt dåligt och skär sig själv i armarna?

Skälen till att göra abort är många, men för mig är det tillräckligt för att få göra det. Alla har sitt eget val, att man sen är dålig på att skydda sig är en helt annan historia.

Och nej, det handlar inte om att ”leka gud”.

För ”leka gud” gör vi dagligen genom att ha sjukvård. Att ta medicin, att ta prover, att genomgå behandlingar, att ersätta skadade kroppsdelar, att byta blod, att opereras, ja det finns hundratals olika sätt vi dagligen hjälper människor till ett bättre liv. Eller hjälper dom att få leva överhuvudtaget.

Jag är glad över att möjligheten till abort finns. Och att säga att det är fel, är ren idioti. För inget barn ska födas till en värld där den är oönskad eller ens har någon möjlighet till en bra uppväxt.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>